Uri Uri Seni Terbangan Jedor

oleh

Reporter : Eko Purnomo

Lintasbojobegoro.com – Salah sawijining kesenian kang ono ing laladan jawi, kang meh wae kagerus majune jaman, tur tembang syair sholawate car and nglagokno rada angel, yaiku Vokal lan backing vokal ,yaiku Seni Terbangan Jedoran.” Pling ketuplak ketungpling kedul kedul, thungpling thung dung thung dur”.

Kang kasil diserat dening petugas pawarta, yaiku group jedor ,”Al – Muhajirin”, Bojonegoro. Dening kang dapuk pengurus, yaiku, ketua umum, I gedhe Irawan. Ketua harian H. Suprayitno. Sekretaris kyai markum, bendahara Murmin.

banner

Dening penabuh, kendang 1 H. Tohir, pengendang 2 Agus, sing tukang nabuh hadir Al Badrun, tukang epyek epyek rebana/terbangan, yaiku, Yon murmin, sumar, ambyah, markum, sulativi, irfan, sulatin, H. Khusen, suyat, KH.Wahono, H. Silikin, Sulikin sarmun.

Senadjan katone mung alat telung macam, Jedor, Kendang. Terbang, kethok e, senadjan tanpa sound wis cukup buanter.

Al Muhajirin, saben manggung 3 jam, soal bisarohe ora mates, tergantung diparani praoto opo sepeda motoran. Nanging bab maine mulai Padangan nganti mburno. Durasi sak sholawat sautarane telung jam.

Kepenak e, ngetutno kesenian iki, jajan gorengan sak ambrah, angger sak sholawatan, ngemil suguhan karo ngrembuk cerita, sekitar 10-15 menit. Banjur sholawatan maneh. Tapi sak durunge pimpinan ngucap Sholawat, Allahuma shali,alla muhammad, Podho mangsuli, banjur vokalise Bowo utawa intro, banjur saut sautan.

Kyai Markum, mrarelakake yen iki pancen laris, penabuhe siap siap tangane ngapal kandel., he he.

“Kabeh mau tujuane yaiku nguri nguri seni islam , kawit jaman waliyullah, mung, generasi muda senadjan ora melu latihan tapi to seneng ndelok”, **(Ek/Red)

banner