Tukang Tambal Ban, Rejeki Lumintu

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – PAKDE Marsahit, salah,sawijining tukang ban sepeda motor, paling sabar lan murah nok Bojonegoro.

Pakde marsahit, pancen keno diarani golongan qonaah, nrimo ing pandum. Cuma nak wis kadung cerita mbuh bener mbuh ora cocok, pokok e, mbaaantah, nanging bab ngesakake uwong liyo ora pandang kenal ora kenal, podho, duwe duwik ora duwe duwit yo ditambal. Angger pethuk pakde marsahit. Bar ditambal wonge kog entene namung niki yo ditampani. Angger ambek marsahit dhewe.

banner

Pancen putro tentara veteran ,mbah marji (Alm), siji iki, awak e bregas singket koyo,sentiaki, nanging coro kon mergawe rada abuot katone awang,awangen, senadjan awak e kuat. Wakil danton hansip iki senengan, golek iwak nok kali, keruq, nyeser, adoong, nyosok, nyuzuq, gogo, jamproq, kecil.

Apik ane maneh, yen butuh tambah angin diwenehi duwik menang ae, nak wonge tumuju wonge raenek ngeces dhewe yo ra po po.

“Sopo wae butuh duwit, nanging nak wong wis kondo terus terang, jaluk tulung, sepurane ora duwe duwit, opo kudu diperkoto. Rejeki mesti yo enek gantine mbuh ko endi. Sing kadhang nggregetno yaiku nggowo alat, ora kondho ora ndang dibalekno,” Ngendikane.

Umpomo Bojonegoro iki ana marsahit marsahit akeh, mestine uwong nyaman lelungan ora kuwatir ban motore bocor. Jalaran kadang enek oknum tukang tambal, kon nembung ban ora gelem, ngongkon ngganti, tanpo mikir yo lak wonge duwe duwit jagane ngganti ban. Lan maneh tukang tambal mentolo, nyilihi sepeda nggo tuku ban diitung nyewa. Tenan kuwi.*nuwun*** (Ek/Red).

banner