Tukang Ojek katut Lonthe Nganti Ra Iso Nukokno Sepatu Anak e

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – ANA ana wahe, kedadean iki durung suwe, Dt (54), tukang ojek, saiki wis utun dikongkon sapi karo wedus. Jalaran DT, warga tlatah kapas iku biyen ngojek rada mbedis. Nganti klendran anake sido sepatunan anyar mergo duwek entek diwehno begenggek/lonthe.

Ngene larah larahe, Dt profesine dadi tukang ojek, ing cedhak i tahun ajaran bocah sekolah, wayahe bocah lagi ape mlebu SMP, tas anyar, busana anyar ,mung kari sepatune.

banner

Bojone Dt ngelong /adol pitik lancur loro, entuk duwet Rp.180.000,- titip sepatu kanggo,anakke. Lha Dt mulih ngojek kog sepatune gak digawa. Banjur bojone takon” pak lha,sepatune sul endi ?”.

Dt ora banjur mangsuli pitakone bojone, tapi malah katon mlincur. Bareng diperkoto bojone, dekne banjur ngucap, ” seng rupane piye aku lali”.

“Lha nak ngono , Duarte endi, sesuk ijek minggu aku tak nyang dhewe karo sul”, omonge bojone.

Omongane bojone di sauri, duwek e mau disilih koncoku kanggo kanggo priksa ,nak ora ngandel, takoni”, wangsulane Dt.

Tanpa pamit, amargo bojone wis ngerti omahhe koncone ojek Dt, bojone St banjur nglabrak takon koncone, sebut ae jeneng samarane blakijo.

“He kang jo, awakmu loro opo, mreneku ape takon, opo bener duwek e pak sul katana tuku sepatu embok enggo dhisik. Nak mbok enggo dhisik rapopo, sesuk aku tak,adol kacang ijo, “, kondone bojone Dt nok blakijo.

Sak naliko kuwi blakijo terus muntap, “ora nganggo , aku maeng ngerti Dt omar amer gawa duwik okih. Lha terus ana penumpang blongor ora, antreane dhekne ,tapi nyiceh wahe, ora balek balek., balek ra patio,suwe terus,cerita. Nak dhekne munggah peng telu, mruntus, nda nda.barang dun dunan anyar,” Ucape Blakijo.

Krungu ngono ceritane, bojone banjur takon nok Dt. Duetem mbok nggo munggak begenggek ping telung unggahan, kog koncomu mbok enggo alasan”.

“Sopo sing muni nak aku munggah ping telu”. Pitakone Dt.

” Jan gak cingirmu mosok cingure sapine mbok”, wangsulane jinem (jeneng samaran , bojone Dt).

Ora patio suwe, pak e, Dt. Melu nengahi ukara, : “Rausah geger, isin isini, gerang kamplong anak wis gedhe ra duwe isin. Ki lho nggo tuku sepatune sul, kontak.e sepada gowo rene, mulai sesuk ben nok omah, ra roh jobo yo ben”, ujare pak Kemit ( jeneng samaran).

Kapoook, yo, saiki, ajur nem nem”- Nuwun**_(Ek/Red).

Foto : ilustrasi (Merdeka.com)

banner