Tukang Nulis Media Online, Podho Ketelak

oleh

Oleh Eko Purnomo

Lintabojonegoro.com —

PAS dina rabu (25/9/2018), panase bumi Angling Dharma, koyo dening ancik ancik wowo areng bakaran wesi pandhe sing lagi disiram, alias,setengah kicat kicat.

banner

Ewosemono, pawongan para juru tulis media online iku wis manggon nok gashebo sor ringin agrom, nanging isek kepanasen ngosek , senadjan angin,silir silir semribit, ijek kroso klipahan.

Jan dina iku bener bener koyo lagune Abbah Haji Rhoma Irama,” Panas sungguh menyengat, bagai membakar bumi ini, resah ratusan juta insan , menanti turunnya hujan.
Jerit lapar menggema, ratap dan tangis,serta doa.
Tiada putus terucap, dari segelintir orang beriman.
Air mata pun mengalir, mata air yang mengering
Tandus gersang bumi ini”

Melihat konco konco lunglai akhirnya mas sukisno ,mbuh entuk rejeki soko endi, konco sing gelem, podho gembrayah diajak nombe dawet Ayu Banjarnegara , sing ngedoli kang edi. Lha sak konco dijatah 2 gelas, . Koyo jopo mantra, Dawet klebu ngelak lungo. Glegeq glegeq…geq…geq. Banjur podho iso cerita lancar maneh, wis ora patio lemes.

Mas kisno pancen lincah ubete, opo mpun bar panen mbako utawa mpun bar panen iklan ucapan, sing penting konco lontong sing gelem melu.

“Ayo sopo sing gelem, tapi di deteksi 2 gelas”, pratelane mas kusno.****(Ekopurnomp/Lintasbojonegoro.com)

banner