Tukang Cukur Sederhana Tapi Sugih

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – uwong jowo iku akeh sing gumunan, Enek opo yo ndelok gebyar djabane, babagan kwalitas barang urutane nomor 23, mulane akeh sing keblondrok. Gampang ketipu propaganda.

Kayadene tuku sabun , tuku rega loro entuk telu, tur maneh sing awake bedjo jare ijek entuk ali ali emas.

banner

Ana maneh, ditekani uwong seragam, jare bisa nglebokno pegawean, nganti dodolan omah sawah, rojokoyo, mek utangan nok bang, dilalah ndjekethek, raenek popo.

Mulane modal sithik, telaten nanging panen tanpo ngrabuk, yaiku,dadi tukang cukur rambut.

Sawijining tukang cukur, Ahmad Zainudin , tak takoni, tukang cukur iku piro modale lan piro,entuk e kasil saben dinane.?

Kang,Zen, nyeritaake, modale,sekitar Rp350.000,- yaiku kanggo tuku gunting mesin/mimik, Rp.170.000,– terus sisir Rp.5000,- Wedhak bayi, Rp.6000,- Silet Rp.12.000,- kain tutup sak ngisore sirah Rp.25.000,-sabun mandi ,Rp.3000,- ,ngilon/Cermin, Rp. 50.000,-enek luwihan bayar listrik,se-sasi To.

Jarene. Saben dino enthuk duwit sekitar To. 450-500 ewu, rejane pegawean lan duwik kang bisa digawa mulih akeh yaiku ngadepi riyaya. Terus ape mlebune bocah sekolah.

Pancen dadi tukang cukur cukup gunting karo sisir utowo jungkat, sak liyane nggawane ora abuot nanging hasile yen diitung ngedhap ngedapi. Ibarate sapa kang tansah telaten bakale panen.

Dhewe tukang cukur dhewe saloon. Ragat bukak dadi tukang cukur ora patio,akeh. Mung wae babagan pengasilane kacek-I ora akeh. Lan ora usah huwus huwus utowo suwuk dukun supaya laris. Nanging,angger anggone nyukur apik. Nok pelanggan sopan, yo akeh amargo saben sijine uwong, normale 22 dina wayah cukur maneh. Pratelane tukang cukur kang ora gelem dicatet jenenge.

Pancen tukang cukur iku ana sing sertifikat lan ana kang otodidak, krana anggit.

Saiki gumatung para maos, suk awakmu potong nok endi, gumantung pilihanmu, milih sak kramas lan pijete, apa cukur lagaran tanpo dikramasi.nyumanggake mawon.*nuwun* (Ek/Red).

banner