Opo koyo mangsa paceklik

oleh

Reporter Eko Purnomo

lintasbojonegoro.com – YEN sak klebatan dikiro koyo bakale enthuk bathi sak ambrah gadhah. Nanging kasunyatane, wong bakul ngarepe kantor catatan sipil, jiian mrihatinake, saumpomo bar klarisan kog kantor meh tutup kog yoo dagangane ijek sak mblanggentak mergo,sangking akehe, lamuno ora payu kog turu angkler. Nyanyi aku mau (6-8-2018), ape tuku,es degan gak sido, lamuno bakul kog ditinggal turu ngorok.

Semono ugo para tukang becak manual ing ngarepe taman Rajekwesi, kog yo podho gayeng kating pethangkring ing dhuwure tanggul. Jarene ngene,”angger wonten bus/mpu geh namung langsung mendet motors dateng penitipan, juaaarang ingkang nitih, kulo badhe lajeng merdamel nopo, geeh sak entuk entuk e, cinorek takdire gusti, angger obak, lak mesti mamah”, pratelane kang jan.

banner

Dhewe maneh ceritane kang Di, “sepi ora,sepi tetep dinyangi, lha nak jumat enek dum duman,sego pak polisi, nak ora jumat, raentuk penumpang, nak kadung ngangin yo ngangen, senep yo di balsem”.

Dhewe maneh , ceritane wong bakul,sapu nggo ngresiki,srawang, “kadang yen kepayon yo wani tuku,sego, ora kepayon, yo mung ngombe banyu gawan soko Omah”, kandane Sartiman.

Aneh neh, yen ngerti bakul Arum manis, kadang tukung tunai kadang ijolan rambut, nak budal anggone ngoneake rebabe ngoook ngeeeek ke, tanpo tawa -ake dagangane, nanging nak dagangane klarisan mlakune ngungkluk, ora mlengak ngiwo opo nengen.”amargi dagangan telas, rebab dionek- aken, malah nyelikno utawi ngewaake lare ingkang badhe pingin tumbas”, kondone mbah,Gun, asli jawa tengah.

Mongso paceklik, biasane pas wayahe tigo rak, angel udan, suket nok lapangan garing. Yo muga muga para maos, po dho jo yo nyo, rausah mo go bo tho ngo. Jenjem,tentrem ati ayem senadjan duwek sithik,nuwun.(Ek/Red).

banner