Menawa Enek Sing Paring Tetulungan

oleh

Reporter : Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – PANCEN, ngertiku (penulis), sak rombongan , mampir tuku es, Sabtu (21-7-2018) dilalah ono swara bocah cilik ngringik, banjur aku takon, “niku suarane sinten mbah ?”, pitakonku matang pawongan sepuh ,sing bakul es degan.

“Niku putu kulo sakit mpun tahunan, wongsal wangsul dateng rumah sakit, tapi nggeh tasik ngoten kahananipun. Pripun malih,” pratelane mbah Sumiatun sak bojone yaiku mbah santoso.

banner

Bocah sak untarane wis podho nok PAUD, nanging Mohammad Frans Juni, Kelahiran sasi juni 2014, ojo maneh mlayu, lungguh ae ora bisa, jalaran nandang loro , kang kawitan STEP / kejang akut.

Frans Juni iku anak Indah Purwati lan Hariyono. Warga Dusun Clangap desa Sumengko Kecamatan Kalitidu, RT. 06 omahe ora aduoh soko daleme Petinggi Sumengko.

Supaya ora ndadeke serik ati penulis takon luwih dhisik, “sak umpomo ono sing gelem paring sabiyantu dadi sulayane atine sampean sak keluarga opo ora mbak ?”.

“monggo kemawon, matur nuwun, kawigatosanipun”, Wangsulane mbak Indah.

“Lha mosok kog nganti koyo kahanane kog sing kompenten durung ono sing tanggap ukara, bidan bidan kog mosok ora ngerti, “, pratelane wong sing ngerti kahanan bocah susah iku. .***(ek/Red)

banner