Keduk Pasir Tradisional Ngulanan

oleh

Oleh Eko Purnomo

Lintas Bojonegoro.com — TUKANG Keduk pasir ngulanan kecamatan Dander, panen bisane manual nganggo alat songkro karo selurup.

Mbok no demons ijek petugas sing ngliteri, gara gara suane diesel ngareal tegal siram siram jagung wong desa Tulungrejo kecamatan trucuk.

banner

Suarane diesel ing pinggir bengawan solo susah Ryan, ” dung dung..dung..dung,”,petugas teko nok lokasi enak sing nggowo bedil.
Dijalan hankie balik mergo pasir undung undung persiapan iku keduk an karo slurup.

Sakrehne ora sedotan/mekanik, petugas langsung balik plencing.

Jare tukang keduk sing nggawa adah pasir nganggo prahu, entuk sak rit, wis marem , jalaran golek an pasir angel, imbak imbak no trimo luwung.

Kades pak Jaswadi , rong meter kubik, regane mung Rp.200.000,- dibagi bagian keduk, tukang perpal karo tukang muat nok truck.

Jare indarto (34), poro sing kathing kethungkuk , iku tukang muat mashadi, pardi, tris, taqim, panidi,.
Dening juragane Suyono ketua RT. 1, mandore subakir.
“Ngene iki usume jagongan nok tonggo, pekayaan angel, nak entuk pasir slurupan entuk pasir uruq. Or ra di enyangi buwuhan klemuwet. Di slurupi kadang payune angel”. Pratelane kang parkis warga ngulanan rt 3.

Dhewe maneh kandane sopir Darminto karo sugeng, “ki panase ra kaprah, ki yo ngangkle nunggu pesenan kirim sedino iki ora ngangkut blas”.

Pancen saiki (24/10/2018), kena diarani paceklik pangan karo banyu resik kanggo masak karo ngombe, semono uga pasir angel golek ane, tapi yo ra payu.
Mugo mugo Gusti Allah, ndang paring udan deres supoyo bisa labuhan, poro tukang kedua lan tukang muat ndang podho iso golek pegawean liyane. Ora djagakno mung soko pasir kedhukan nok nggawan.”Pengangen angene mburuh keduk pasir.

banner