Jangan Klenthang Tolak Tenung

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – BASA JAWA , JANGAN maknane, sayur, Klentang iku uwohe wiwitan Kelor. Saiki Kelor dibudidaya jalaran godonge sak liyane kenek dikulub ugo kena do plan dadi obat herbal, sing sekirane umpomo lara uyoh legi, diabet, setruk, jimpi, mata klemun klemun, anger gelem ngolak jamgan kelor , Insya Allah bisa waras.

Sawijining PNS ing ngastone ing kantor DPRD Bojonegoro, Burno (53), mrarelaake, senadjan garwane gelato kelan maneko werno, jangan lodeh terong campur buong (tunas pring), Sop, pecel, Pak But (undangane saben dino), tetep bojone diutus kelan/utawa nyayur klenthang.

banner

Mangkene ceritane esuk mau, sak rampunge tugas Burno langsung nyadhak piring ngedhuk sego lan nyidhuk jangan Klentang bareng tak takoni, dhekne mangsuli ngene. “Jangan klenthang sak liyane suuueger yoo nggarai awet nom, jalaran sayur klenthang bisa ngilangi pagellinu, encok, reumathik, ngilangi ambu/gondo iwak ora badheq, rur maneh bisa tolak balak.

Abah Chuzaini, Senior wartawan Bojonegoro ugo mratelaake, yen khasiat klenthang uwoh kelor, iku kena diarani ajaib , mergo ledek utawa artis tayub utawa para penghobby pamikat kang percoyo khasiate uwoh kelor, akeh akehe ora gelem disuguhi jangan klenthang. Amarga susuk sembogo bisa metu tanpa dijabut, wis jabrul dhewe. Mulane akeh do wedi ngguyup jangan klentang. Jobo aku rausah susuk aku wis kualahen kenalan, nganti saiki, “.

,” Niku nggeh nggih mboten, kulo amargi mboten ngangge ngoten ngoten niku, mboten kenal.”, pratelane anel, jenengan samaran purel karaoke. (Ek/Red).

banner