Iki Lho Sing Jenenge WAROKASIMAN

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – PRIYAYI kecamatan kasiman iki pancen dudu asline Warok Siman asli ponorogo, nanging Asli kecamatan Kasiman.

Dening anggone plan kanuragane yoo meeh tendeng karo asline, opo maneh yen wes ngagem kolor ndlondeng ngene iki, konco staf trantib malo yo bingung nggolekno rokok klobot, utawa tingwe (nglinting dhewe) Dan kempul. Mulane sing staf kecamatan kang asmane tansah semangat anggone nglampahi jejibahan minangka penegak Perda Bojonegoro, iki ora tahu absen. Asmane SUGIYO.

banner

Kanti ngasto asmo SUGIYO ini kang maknane intuk palilah golek sugih,/kaya harta. Mulo ojo kaget yen ing dina prehi tanggal abang ,bopo Sugiyo iku ngasto damen utawa suket gajah, amargo nggo pakan ingon ingone rojokoyo sapi lan wedus ,ben koyorojo. Iku ila ilane.

Bopo sugiyo pancen pas dadi satuan polisi pamong projo, amargo olah beladiri mumpuni, awak bethot, ora mengi, sumbut dahare yoo sumbut tenagane. Tur maneh tansah taat paugeran kang dadi tugas lan kewajiban, tur ora nate neko neko, tansah setio tuhu samubarang dawuhe ndorosisten (Rama camat ) kang tansah wicasono yaiku Rama Mohammah Arifin. S.Sos.MSi.

Pancen bopo sugiyo iku senadjan pakulitane badan cerah madarane thok, nanging angger,astane kang saben driji kang ana akik e iku, themawe, sak enek e ,wedok an reog podho gembrudug nyedhak i, yo mergo jalaran urutan ceritane mangkono iku. He he he he.

Diselingi gending, “slompret slompret yo podho kepelet, anane warok teko. Teko ing palagan nuli ngundang prawan. Prawan prawan tuwo jagane pak sugiyo…le le le le. Hurdah hurdah. Wis wis. Sampun matur nuwun Romo Camat,Arifin, Bopo dprd suharto ugi bopo petinggi Malo Dwi , bopo kung sapuan, bopo abrianto, bopo jelita, bopo bambang, bopo haji moha, bopo agus ,bopo,azahari, ugi sanesipun. Suradiradjajaningrat lebur dening pangestuti. Rahayu rahayu lir ing sambikolo. Nuwun.(Ek/Red).

banner