Cerito Para Wartawan Skak Kakehan Combe

oleh

Oleh : Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – Dilalah kanca kanca wartawan iki mertandakne tanda rukun tunggal konco konco penulis, senadjan beda redaksi lan beda paguyuban.

Ing dina sabtu tanggal (25/08/2018) sak rampunge tasyakuran ing kantin Diknas jl. Patimura, banjur terusno dolanan skak, guyon. Nanging sing blok mejo kidul pertandingan kelas berat Piping (Lintas Bojonegoro) nglawan Mat Basir (Koran Bhirawa) kang ditonton bang Reno (Memorandum) kang yono (Lentera Jatim) kan Teguh (Sidik Nusantara). Lha sing siseh lor permainane pak H.M. Rahman Hidayat, MPd. (Kepala SMKN Rengel) vs Dwi Purwanto (wartawan Netpitu).

banner

Sinambi cerita rawuhe Jaksa Agung HM. Prasetyo Nok Bojonegoro. Para pemain skak karo nunggu wektu jam buwuh, podho guyon.

Skak warungan biasa akeh komentatore, Mbah Alex (Surya Nasional) polahe ngomentari pertandingan Piping VS Mat Basir gak leren – leren.

” Kui Lo pangan, pluncurmu ajokno..kudane Piping beleh,”Combe ne Mbah Alex di guyu cah – cah.

Mat Basir (Bhirawa) akhire nyerah kalah 2 ronde karo Piping (Lintas Bojonegoro). Lha Pur (Netpitu) sirahe ngelu kakehan mangan sate, kalah terus Karo pak HM Rahman Hidayat.

Babak kedua duet Blok Bojonegoro, Sutopo vs Safuwan, sayang sethithik safuwan rada oon, ster dikiro peluncur. Bareng stere safuwan disabling peluncur, safuwan njerit “haduuh, kliru salah langkah, ster tak kiro peluncur,” Ucape Safuwan.

Sayange Sutopo aduoh aduoh saka kecamatan sekar, ijek dlumak dlumuk diwarahi Mat basir (Bhirawa).

Babak ketiga Eko Purnomo (Lintas Bojonegoro) VS Teguh (Sidik Nusantara) lumayan seru.

Wong loro kui skak kilat, maju terus pantang mundur,mangan terus maine.
Karo guyon gak bar – bar. Akhire main peng 3,mug imbang (Remis) terus, jalaran Podo awuran nek main.

Pemain cadangan Yono (jejak kasus), Siti Hawa (Indo Shinju) bar mangan sate entek 12 tusuk asem asem sak piring plus jatah rokok jarum super sak adah langsung plencing pamitan, jare pe cuci cuci.

Tibak’e, tanda – tanda kerukunan tinandur saka rukune kumpul kumpul saben ono wektu dhewe dhewe.

Muga – muga iku perlambang persatuan dan kesatuan sapadhane penulis.(Ek/Red).

banner