Apes, Rombongan Satpol Nyurung mobil

oleh

Oleh Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com –

PANCEN Sak durunge lelungan, opo maneh samubarange kudu dijangkepi pirantine. Yen rombongan satuan polisi pamong praja kecamatan gayam ,ketok e, kurang persiapan, dilalah kasi trantib Rusmani, SH. Sak anak buahe do nyurung mobil sing,disopiri farid.

banner

Mangkene jlentrehe, dina sabtu (15/9/2018), wartawan media online lintasbojonegoro.com sak rampunge sabejagong karo nunggu wektu arepe liputan karnaval ing laladan dander, penulis lagi asyik w a nan diampiri mantan dirut pd pasar kabupaten bojonegoro. H.Nurcholis majid,SE.MM. Sak rampunge ngobrol ing jeroning mobil kijang LGX metalic,jalaran ing jobo panas terik, banjur penulis (ekopurnomo) medhun ‘ jlug’ saka mobil lagi arep nerusake anggone tutal tutul android nggawe berita, dilalah saka sabrang kulone ratan ana mobil sedan warna metalic, java lawang kanan sisih mburi dibuka, ana suara celuk celuk, “assalammu mas eko”, karo astane pak rusmani thawe thawe, banjur si eko wartawan ramah lingkungan nyedak I, “lho ape rombongan tindak pundi kog pakaian premanan kabeh ?”.

“Anuuu pe tilik konco kantor nok rumah sakit”, wangsulane pak rusmani.

Ngobrol sedelo mergo kahanan ing ratan gedhe “yo wis monggo, tak kiro pe rombongan nok endi, monggo monggo. !” Pratelane eko.

Lhaa aku bali nyabran ratan maneh pe lungguh nok halte taman rajekwesi jalaran nunggu zulkarnaen, lha kog,sedan stw metalic iku isih mandhek lha mobil mobil ing mburi podho nglakson, diiiin, din din. Ono sing thooot thooot, lan ono klakson sing suarane rada melas, tiiit tit. Lha penumpange sedane mas farid iku podho mudhun. Aku banjur nyabrang paring sabiantu ngatur lalu lintas, mergo sedane mogok.

“Mas farit, iku akine, jelase ngono, tolong pinggirna dhisik”, pratelaku.

Banjur sedan sing tumpangi para penegak perda iku diinggirke, dibuka kabin mesin, dilalah sedan stw isih mulus koyo iklan pemutih kulit iku, dilalah japit accu , astghfirullah capit akine djerbubuk koyo kabin ora nare diresik i.
Ora patio suwe ana staf kecamatan ngasem, ugo mandheg solidaritas, lan takon “dhe kenapa dhe ?”

“Akine yoo….o,” wangsulane farid.

Banjur tak saranake, surung ae preseneleng loro mas”, saranku.

Banjur satpol satpol liyane podho nyurung.”lha kono dho nyurung, aku sing motret sesuk waos nok www.lintasbojonegoro.com ” (Ek/Red)

banner