Akeh Uwong Golek Emas nok Bengawan Solo

oleh

Reporter Eko Purnomo

llintasbojonegoro.com – Wayah Ketigo ngene iki, berkah tumprape uwong kang duweni keahlian golek emas ing ilenan bengawan solo.

Ia ilane biyen mbuh piye, larah larahe kog saben nggawan metu gisik-e, kog akeh uwong golek Emas nok djeru banyu nggawan.

banner

Koyo wingi (9-8-2018), sawijining uwong sing melu golek emas, ing sor treteg sesek sabrangan pengkol ledok-Trucuk, mbah Muslih (64), mratelaake mangkene,”wingi nane angsal sak gram pajeng Rp.350.000,- pokok e meh geleq angsal, griyo kulo kabupaten Tuban,” Ngendikane Muslih.

Tiba-e, sing panggon golek emas, ora mung ing pinggir tambangan (penyebarangan) pengkol ledok thok. Dilalah ing Lor kulone tambangan dusun nggenuk desa Padang kecamatan ugo ono. Nanging sing golek nok antarane incere jurang nggenuk karonan nggisikan sale sukoharjo, dudu tunggale rombongane mbah muslih saka Tuban.

Nanging jenenge Andri, saka laladan pare kediri. Andri Gogone grayang grayang pasir ing banyu iku, golek e malah bengi. Jare Andri ,ngene,” menawi bengi niku gampil, masalah disentolopi malah gampil, menawi saben sak gogonan niku di sentolopi yen menawi emas, langsung cemlorot.

Angsal alit kathah, ingkang gedhene sak Akik-e, pak teguh, bareng di dol bobot 16 gram, angsal arto Rp.5.600.000,- soal memedi mboten memedi, menawi cathuk en, kademen mpun resiko, bengi bengi ngantor nok banyu.

Biyung Ti, warung pinggir nggawan, ugo mratelak ake, “angger bengi kadang wong papat , kadhang uwong loro. Sesete mben latihan sabar, senadjan adem ademan”.(Ek/Red).

banner