Aba Aba Lampu Abang Ijo Bojonegoro

oleh

Reporter Eko Purnomo

Lintasbojonegoro.com – Kelap meliputi lampu ing kutha, akehe jenenge lampu setopan, utawa lampu abang ijo.

Nanging murub matine ing Laladan Bojonegoro kene iki. Kagolong katagore lampu abang ijo, senandjan jejuluk kutha Minyak, kang kawetar ing sak indenging dunya, kasunyatane biji utawa nilai art/seni murub matine Lampu ijek kelas nDesa.

banner

Lampu prapatan lampu jalur searah mekane ijo ijek bareng. Mulane guminte kang wenang nata, mbok yaho gelem sinau ing kutho gedhe. Jakarta, Surabaya, utawa kutho meh sejajar, yaiku malang.

Ojo sinau utawa pembandingan podho podho kutho ndeso. Padahal kutho kagolong kutho sedulure nom yaiku kutho Tuban, Lamongan, yo sing mekan yo siji siji, ora sak arah mekan bareng.

Rong dina iki, aku(penulis ono ing kutha BATU Kodya Malang, nginep lan istirahatku ing,Royal ORCHIT HOTEL, cedak e prapatan lampu abang ijo.sak rankings sholat SUBUH banjur lari pagi, banjur tuku teh karo roti bakar, dilalah anggonku jlimet ndeleng mekan matine lampu ing prapatan Jl. Indragiri, kog banget tertibe.lha Bojonegoro kog akeh sing mekan bareng, koyo wae berarti Bojonegoro ijek kurang profesional.

Ki jajal analisa lan angen angen, karo ngitung jumlah angsuran , bek menawa duwe utang.

Ngene, Saka kulo ijo, saka etan ijo, sing soko kulon menggok ngidul sing saka eran putus utowo kenceng, wonge podho Kesusune, opo gak bisa bress, yen kabeh mau ora ono sing sadar/ora gelem ngalah,,mulane gumentene kudune gelem otak atik maneh. Jalaran bisa ditung sedina pira sepeda motor mobil sing tuku motor/ mbuh chas mbuh kridit. Monggo direkso maneh.

Kahanan iki, ono pejabat desa sing biyen Administrasi Unair Surabaya, Darmin. SE. Ngendiko ngene, pengaturan lampu Trafit ligh (Lampu Abang Hijau,), Bojonegoro, perlu kajian maneh. Jare pak Darmin,SE. Petinggi guyangan iku pas ketemu Pejabat sing bagian lampu utawa Dilah abang ijo iku, ngene iku, jare dipadhakno koyo Blitar ambek kediri Oh laya an durung koyo kutho maju liyane sing sak ndhuwure kene. Lampu ngono iku sing kethok mencolok yaiku abang ijo mbombok, abang ijo pojok aloon aloon, pojok ane polwil lawas. Karo abang ijo kantor pratama-Giant. Lan abang ijo pojok PLN, ugo pojok kidule rumah sakit joglo, abang ijo prapatan,STM.

“Jan jane yo ojo ngenteni yen wis ana korban. Karo muni, oaalah yoo. Athukman umpomo makan siji siji. Koyo Ngawi, malang. Koyo cepu, menawa yo tertib yo”, mratelane wargo bojonegoro, sing ora sudhek jenenge di tulis. (EK/Red).

banner